ODM2024

Ahoj, poslední shrnutí před olympiádou.

Odjezd je neděle 10:00 od zimního stadionu v Plzni, sraz je tam 09:30 (je třeba řešit ještě nějaké organizační věci, které si žádá kraj) ideálně již v žabím Olympijském oblečení. Pokud je někdo, kdo nemá odvoz, tak info – Petr jede dodávkou abychom byli trochu mobilní a musí na ten sraz také. Každopádně holky a minimálně jeden trenér, jedou na Hlubokou autobusem s ostatními.

Co se týče papírů, tak by mělo být již vše podepsané a odevzdané, zbývá pouze ten malý papírek s bezinfekčností – dá se vypsat na místě srazu a mám rezervní, takže se pro něj případně nemusíte vracet domů :-). V neděli je oběd na hluboké ale po obědě zhruba kolem 13:00 – 14:00 už žádné jídlo zajištěno není, takže buď nějaké občerstvení v Budějovicích na zahájení, nebo řízečky z domova. Co se týče pití v průběhu týdne, je to podobné, jako na turnajích, předpokládám, že nic erárního nebude, sebou jim ale přibalte max 2L pití, aby to nemuseli tahat – zastavíme jim pak někde v supermarketu, kde si každá koupí balík (za nás ideálně vody ale vím, že to asi neklapne:-) ) a odvezeme dodávkou. Na Hluboké bude určitě bufet + jsou tam standartní potraviny a vždy máme zajištěnou snídani, oběd i večeři v hrací dny. Šatnu na hřišti máme společnou vždy 3 kraje, takže moc místa v ní nebude.

Co se sebou ? Je to celý týden standartní život ve sportovním, na hřišti. Večer pak v olympijském oblečení do Budějovic na vyhlášení sportovců, chtějí po nás abychom tam jeli každý večer ale myslím, že se nám pokaždé chtít nebude. Na Hluboké je kousek od hřiště udělané koupání v řece, organizátoři softballu nabádají si vzít plavky, počasí moc odhadnout nelze ale pokud bude vedro, pak tu ta možnost mezi zápasy je. Holky ještě dostávají nějaké startovní balíčky – budou na pokojích, je tam nějaký batůžek, pláštěnka a další drobnosti. Spíme internát – kdo někdy byl na intru snadno si představí, čas se tam zastavil v minulém století. Povlečení a deky tam jsou, ručník si vzít vlastní. Je tam pračka + prací prostředky, takže vyprat si mohou.

Odjezd je v pátek ráno, někdy kolem 8:30 a opět to dorazí do Plzně k zimnímu stadionu, někdy kolem 10:30. Pokud by někdo výrazně toužil odjet již ve čtvrtek (touží si jít pro vysvědčení, nebo odjezd někam jinam), pak je to možné ale až po závěrečném ceremoniálu, který končí někdy kolem 22:00. Pro odjezd s rodiči, je ale potřebné písemné potvrzení, že si dítko odvážíte (nic složitého „odvážím si tu a tu z ODM2024 ve čtvrtek v 22:00, ten a ten, dne ……, podpis „

Někteří se možná chystají na zahájení, podle informací si České Budějovice představují, že tam bude asi 20 000 lidí, je to hodně optimistické ale zároveň možné, parkování někde poblíž je dost nereálné, dost určitě centrum uzavřené, takže radí parkovat někde na kraji a dojet hromadnou dopravou. Celému týdnu se bude věnovat mediálně ČT4 sport a plus, prý i nějaký soft si přijedou natočit, tak možná budou holky v TV. Informace o programu, sportech, atd…. je možné najít zde : https://www.olympijskytym.cz/odm/odm2024zahajeni

Rozpis zápasů softball zde : https://www.softball.cz/modules.php?op=modload&name=online&file=index&do=schedule&akce=3972&pda=2&admina=

Tak nějak vás budu informovat ve skupině kadetek nebo fans na WhatsAppu, přihodím jako vždy nějaké foto, plus informace.

Doufejme, že se nám vyhne zranění a přivítáme dobrou náladu a nějaké to vítězství nás také potká, sice se říká „důležité je zúčastnit se“ ale kdo by nechtěl vyhrávat, když už tomu dává čas a energii. Takže za nás to jedeme vyhrát aneb „my vám tu medaili přivezeme“ :-), a nebo taky ne.